Orbán Viktort gyászolja, Soros Györgyöt áldja Iványi Gábor

Úgy látja, Balog Zoltánnak kellene Orbánt megtérésre figyelmeztetnie, de ő is a kárhozat útját járja.

MN
2017. 05. 04. 10:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A strasbourgi emberi jogi bíróság ítélete szerint az államnak a Magyar Evangéliumi Testvérközösségnek (MET) csaknem egymilliárd forintot kell fizetnie kártérítésként.  

– Illetlen lenne annak örülni, hogy elítélték a magyar államot – mondta Iványi Gábor, a MET vezetője a 168 Órának adott interjújában. Mint mondta, ez az intézményrendszer életben maradásának záloga.  

– Talán év végén vagy 2018 elején juthatunk hozzá a pénzhez – mondta Iványi Gábor. És hogy mihez kezdenek majd vele? – Lényegében már elköltöttük. Azt a pénzt kapjuk most vissza, amit az elmúlt években loptak ki az intézményeink működtetéséből. ( ) Csaknem ezer alkalmazottunk van, szolgáltatásaink tizenöt-húszezer emberhez érnek el. ( )

Megfogalmazása szerint „isteni csodákkal” sikerült elkerülni eddig a csődöt. 

A MET nem kevés pénzt költ az interjú alapján jogászokra és perekre: 

Három jogtanácsost alkalmazunk, és szerződésben állunk egy ügyvédi irodával is. Kéttucatnyi peres ügyünk van folyamatban a magyar állammal szemben

– folytatta a lelkész, aki egy másik kérdés kapcsán elmondta: – Megalázó és elfogadhatatlan jogszabály készül, amely megpróbálja egymás ellen fordítani a civileket.

Soros Györggyel kapcsolatban kijelentette: 

Tőle is kaptunk már támogatást. Isten áldja őt érte. 

És akkor jöjjön az interjú lényege, Orbán Viktor és a vele való kapcsolat:   

– A Biblia szerint a király bölcsességét a tanácsosok sokasága biztosítja, sőt az igazán bölcs uralkodó még az ellenségeitől is tanul. Úgy tűnik, a jelenlegi kormányfő ezt elfelejtette és nem is igényli. 

Bár Iványi Gábor keresztelte a kormányfő több gyermekét, nem kezdeményez találkozót, mert úgy érzi, nem neki kell magyarázkodnia, nem ő változott meg.

– Gyászolom őt, és nehezen dolgozom föl, ami történt.

Pontosan emlékszem, mit gondoltam Orbán Viktorról 1989-ben. Előttem van, amint levezetett egy politikai fórumot, és én csak bámultam a frissességét, az energiáját. Romlatlan volt, bátor és tiszta beszédű.

El sem tudtam volna képzelni, hogy ez az ember, aki a lobogó szabadságvágy ikonikus alakjának tűnt, két évtizeddel később porig rombolja mindazt, amiért akkor közösen küzdöttünk – mondta Iványi Gábor, majd később hozzátette: – Nehéz mit kezdenem azzal a fájdalommal, hogy az a férfi, akit valaha sokra tartottam, megátalkodottan, két lábbal tipor mások jogain, gúnyt űz a leggyengébbekből, koncentrációs tábort épít fel a déli határon. Ha most találkoznék Orbán Viktorral, figyelmeztetném, hogy ez a kárhozat útja. ( ) A megtérésre a környezetéből Balog Zoltán lelkésznek is figyelmeztetnie kellene. Más kérdés, hogy jelenleg

Balog miniszter is a kárhozat útját járja, arról előbb valakinek őt is le kellene térítenie. 

Az interjú végén elmondta: eddig soha nem sikerült békében-nyugalomban élnie, elesett emberekért harcol, mint valaha Mózes. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.