Orbánnak ismét válaszolnia kell néhány kérdésre

Kiderülhet például, hogy „Miért szolgálja a Fidesz az idegen hatalmat?”

MN
2017. 05. 08. 6:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn ismét eljön az ideje, hogy Orbán Viktor személyesen válaszoljon a neki feltett azonnali kérdésekre a parlament ülésén. A napirend szerint 11 óra 20 perckor kezdődik az azonnali kérdések és válaszok órája, amelyben több kérdés is negyedszer kerül napirendre, így a házszabály szerint a kormányfő nem jelölhet ki helyettest, személyesen kell válaszolnia.

„Miért szolgálja a Fidesz az idegen hatalmat?” – kérdezi immár negyedszer a szocialista Gúr Nándor. Az LMP-s Schmuck Erzsébet és Szél Bernadett pedig arról érdeklődik, hogy „mikor kezd el a kormány végre a valósággal foglalkozni”. Szintén az LMP-s képviselők kérdezik a paksi atomerőmű bővítésére utalva, hogy „mit talál még ki a kormány népszavazás helyett?”.

Ha már a parlamentben jár, a kormányfő valószínűleg megválaszolja Vona Gábor Jobbik-elnök kérdését is, amely nem is kérdés, hanem kijelentés: „Nem lehet a miniszterelnök nemzetbiztonsági kockázat”. Párttársa, Gyöngyösi Márton pedig azt kérdezi: „A hibrid háborúja és sok pótcselekvés után vállal-e valós, nemzetérdekű szabadságharcot Brüsszellel?”

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.