Polt Péter felesége felvette Polt lányát a jegybankhoz

Már két Polt-rokon is az MNB-nél dolgozik. Polt Petra a jogi osztályon kapott állást.

MN
2017. 05. 25. 7:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Polt Péter legfőbb ügyész kisebbik lánya, Polt Petra a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jogi osztályán kapott állást – írja a 24.hu. A Matolcsy György vezette jegybanknál nem ő az első Polt-rokon, hiszen az MNB-nél dolgozik Polt-Palásthy Marianna, Polt Péter felesége, aki épp az intézmény személyügyekért felelős vezetője. 

Polt Petra és Polt-Palásthy Marianna nem vérrokonok, utóbbi ugyanis Polt Péter harmadik felesége, előbbi pedig korábbi házasságából származó lánya. A portál kérdésére, hogy Polt felesége személyesen is részt vett-e a lány felvételi eljárásánál, a jegybank kitérő választ adott. Közöltek: általános felvételi eljárás során vették fel Polt Petrát. Így ez lehet Polt lányának az első érdemi jogászi állása.

A 24.hu feltételezése szerint Polt feleségének minden esetben tudnia kell arról, kit vesznek fel az MNB-hez, ez alighanem férje lányának esetében is így történhetett.

A jegybank az esetleges összeférhetetlenségre vonatkozóan azt válaszolta, hogy „az érintett munkavállaló nem áll alá-fölé rendeltségi viszonyban a személyügyekért felelős vezetővel, így összeférhetetlenség nem áll fenn”. Az MNB Polt Petra fizetését sem volt hajlandó elárulni, mindössze annyit írt, hogy a jogi igazgatóságon dolgozó munkatársuk a munkakörre irányadó bérezésben részesül. A 24.hu szerint nagyjából bruttó 500–780 ezer forintot kereshet.

Polt-Palásthy Marianna a bruttó 4,95 millió forintos havi fizetésével – amelyhez még hozzátartozik a nagyjából évi félmilliós béren kívüli juttatás és az előző évi személyi alapbérének 3,8 százalékát kitevő önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás – a legjobban fizetett jegybanki alkalmazott. Emellett pedig a felügyelőbizottsági tagságáért két MNB-s alapítványtól is kap pénzt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.