Puzsér: Miért nem igazol át Botka a Fideszbe?

Elleshetné Orbántól, miként kell „hülyének nézni az időseket” – írja véleménycikkében.

MN
2017. 05. 18. 8:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Botka László nem alkalmas miniszterelnök-jelöltnek. Botka László nem alkalmas arra, hogy megmentse a köztársaságot, nem alkalmas arra, hogy felzárkóztassa Magyarországot Európához” – írta Puzsér Róbert a Nyugati Fény oldalon megjelent cikkében.

Úgy véli, Botka „legfeljebb bohóccá válhat a tizenharmadik havi nyugdíj ígéretével, a hatvanöt év felettieknek behazudott ingyenes gyógyszerekkel és minden egyéb arra vonatkozó kísérletével, hogy a nyugdíjas kaszt szavazatait felvásárolja”. Erre nincs pénzügyi fedezet, nyilvánvaló, hogy ez a penetráns szociális demagógia „el fogja riasztani a bérből élők tömegeit, továbbá azokat az időseket, akiknek máris elegük van Orbán Viktor Kádár-restaurációjából” – teszi hozzá.

„Nevetséges, hogy húszévnyi politizálás épp most talált vissza a neoliberalizmustól a marxi gyökerekhez. Jól mutatja, mennyire nincs benne semmi szégyenérzet, hogy úgy kér vétójogot a 2010-es orbáni kétharmad politikai felelőseivel szemben, hogy a kétharmadot elsősorban okozó, kalandor Gyurcsány kifejezetten az ő támogatásával lett 2004-ben miniszterelnök” – írja, hozzátéve: az egyetlen kérdés, hogy vajon miért nem igazol át Botka a Fideszbe. „Lázár Jánostól tanulhatna hatalomtechnikát, Rogán Antaltól kaphatna öltözködési tanácsokat, Orbán Viktortól pedig elleshetné, miként kell úgy hülyének nézni az időseket, hogy azok észre ne vegyék – alighanem e téren van a legtöbb tanulnivalója.”

Botka László épp azt kínálja a hazai baloldalnak, amit a tizenharmadik havi nyugdíj Magyarországnak: egy olyan hazugságot, amely romlásba dönt – írja Puzsér Róbert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.