Remek bűnügyi statisztikákról beszélt Pintér Sándor

Állítólag jelentősen csökkent a bűncselekmények száma, a nyomozások eredményessége is 71 százalékkal jobb.

MN
2017. 05. 25. 14:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentősen csökkent a bűncselekmények száma 2010-hez és a tavalyi évhez képest is, ezzel párhuzamosan javult a nyomozások eredményessége – mondta Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtti meghallgatásán csütörtökön.

Az MTI beszámolója szerint a miniszter külön kiemelte, hogy a közterületeken 2010-hez képest tavaly 11 ezerrel kevesebb bűncselekményt követtek el, a nyomozások eredményessége pedig 71 százalékkal jobb. Ez a javulás Európa nagyvárosai között is egyedülálló.

Pintér szerint az eredmények nemcsak a rendőrség munkájának köszönhetők, hanem más társadalmi változásoknak is, például a közfoglalkoztatásnak, amely sokaknak lehetőséget biztosít arra, hogy a korábbi segélynél nagyobb jövedelemre tegyenek szert. Külön kiemelte, hogy az ittasan elkövetett közlekedési balesetek számát 10 százalék alá szorították, jelenleg 8 százalék körül van. Ezzel kapcsolatban azt mondta: „mióta én rendőr vagyok, még soha nem volt ilyen”.

A belügyminiszter beszámolóját hat igen és két nem szavazattal fogadta el a bizottság. A Magyar Nemzet megkereste a Belügyminisztériumot, hogy elkérje a teljes tavaly bűnügyi statisztikát. Ha megkapjuk, részletesen foglalkozunk vele.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.