Rendőröket hívtak Botkáék az Echo TV riporterére

Az MSZP-s politikus nem állt szóba az Informátor stábjával.

MN
2017. 05. 10. 16:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőröket hívtak az Informátor stábjára Szegeden: interjút szerettek volna kérni Botka Lászlótól a városházán, azonban a stáb tagjai csak a rendőrökkel és az önkormányzat biztonsági őreivel beszélhettek – derül ki az Echo TV riportjából. A rendőrök azt mondták a riporternek, meg kell győződniük arról, ki és milyen jogcímen van a helyszínen. A stáb két órát várakozott, de Botka László nem adott interjút, végül a városháza biztonsági őrei kitessékelték a stábot az épületből.

Az MSZP-s miniszterelnök-jelöltet Tatabányán is szerették volna mikrofonvégre kapni, ám Botka László nem állt szóba a riporterrel. A felvételen látható, hogy az operatőr kameráját kézzel takarták le, és visszatartották attól, hogy bejuthasson a rendezvény helyszínére.

Lukács Zoltánnak azt a kérdést tették fel, mit gondol, mekkora felelőssége van az MSZP-nek a Szeviép-botrányban. „Annyira, mint amennyire maguk fasiszták. Maguk nácik” – mondta az MSZP-s országgyűlési képviselő. Az Echo TV közölte, kikérik maguknak mindezt, és teljes mértékben visszautasítják Lukács Zoltán szavait.

Az Index később megkérdezte az esetről Botka Lászlót, aki azt mondta: az Echo TV stábja annak a Szabó Bálintnak a vezetésével jelent meg a hivatalban, aki korábban ugyanitt egyszer már botrányt okozott, és előzetes bejelentkezés vagy egyeztetés nélkül jelentek meg az irodájánál, ahol Botkának éppen mással volt találkozója. A polgármester elmondása szerint a stáb ennek ellenére ragaszkodott ahhoz, hogy bemenjenek az irodába, és „elkezdték rátörni az ajtót”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.