Seszták tárcájához kerültek a nemzeti ünnepek

Ezentúl már nem a Honvédelmi Minisztérium felel a rendezvényekért.

MN
2017. 05. 10. 19:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti fejlesztési miniszterhez, Seszták Miklóshoz került a nemzeti rendezvényszervezés, a jövőben a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. gondoskodik – más szervezetekkel együttműködve – a nemzeti ünnepek megszervezéséről és lebonyolításáról – derült ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

A Kormány.hu szerint eddig három nemzeti ünnep mellett tizenegy kiemelt fontosságú nevesített rendezvény megszervezéséért felelt a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Főosztálya (HM NRF) azután, hogy átszervezték a HM Rendezvényszervezési Hivatalát. Itt volt főigazgató Szabó László, akit a Népszava információi szerint a minap azért fokoztak le, mert az újbudai önkormányzat kabinetvezető helyettese inzultálta a 444.hu újságíróját, Halász Júliát, és elvette mobiltelefonját.

Az RTL Híradójának azonban cáfolta a HM, hogy köze lenne a fideszes politikus beosztása megváltoztatásának a múlt heti lakossági fórumhoz. A tárca hozzátette: a HM Rendezvényszervezői Hivatala, ahol Szabó László dolgozott, már tavaly szeptember 1-én megszűnt egy átszervezés miatt, a fideszes politikus pedig akkor kapott egy új beosztást. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.