Sikkasztásért elítélt volt fideszes kap pozíciót Pécsett

Az ítéletet eltitkolta a Fidesz előtt is, később pedig nyilvánosan hazaárulózta a kormányellenes tüntetőket.

MN
2017. 05. 14. 9:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az úgynevezett Pécsi Értéktár Bizottság tagjává javasolja megválasztani Páva Zsolt polgármester Fodor Ibolyát – szúrta ki a Pécsi Stop. A képviselőnő jelenleg függetlenként ül a város közgyűlésében, de korábban a Fidesz–KDNP tagja volt. Akkor lépett ki, mikor 2014 végén kiderült, hogy még 2003-ban egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt.

Annak idején Páva azt írta a képviselőnőnek, hogy becsapta a Fideszt, amikor a párt helyi vezetése előtt elhallgatta az ítélet tényét. Felszólították arra, hogy adja vissza a mandátumát is, de erre nem volt hajlandó. Fodor azért is kínos lehetett a kormánypárt számára, mert hazaárulónak minősítette a kormány ellen tüntetőket: „Ma az igaz, nemzetét féltő magyar ember tudatosan, higgadtan, felkészülve néz szembe az ellenséggel. Az utca jelenleg csak a gyarmatosítók és kiszolgálóik, a hazaárulók játszótere” – írta.

„Tudnia kell, hogy az Ön viselkedése, az, ahogyan és amiket ír, mond a pécsieknek a különféle közösségi oldalakon, fórumokon, elfogadhatatlan, példátlan és méltatlan Pécs bármelyik választott képviselőjéhez!” – reagált akkor a képviselőnő hozzászólásaira Páva Zsolt polgármester. Most viszont ő írta alá azt az előterjesztést, amely a „magas szintű munka fenntartása” érdekében ötről hat főre növelné a bizottság létszámát, a hatodik pedig Fodor Ibolya lenne.

A képviselőnő a Szabad Pécs nevű oldalnak azt mondta: maga kérelmezte azt, hogy részt vehessen valamelyik városházi bizottság munkájában. A képviselő azt mondta, korábban daganatos betegséget diagnosztizáltak nála, ezért mondott le a népjóléti és sportbizottságban betöltött posztjáról, így ő volt az egyedüli képviselő, akinek egyetlenegy bizottságban sincs helye. Jelenleg is kezelik, de ma már tudja vállalni a munkát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.