Szabadkőműves összeesküvést lát Ferenc Pápa körül a Magyar Idők

A Békemenetet is szervező Fricz Tamás politológus szerint a közös pont természetesen a migráció.

MN
2017. 05. 11. 13:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terjedelmes publicisztikát közölt a Magyar Időkben Fricz Tamás politológus, A szabadkőművesség és a pápa címmel. A Békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) egyik alapítója a cikkben hosszan sorolja, hogy különböző szabadkőműves szervezetek és személyek mennyire el vannak ragadtatva Ferenc pápa tevékenységétől (sőt, igazából már megválasztása előtt, Buenos Aires érsekeként is el voltak ragadtatva).

Ennek oka természetesen a migrációban keresendő. A szabadkőművesek ugyanis – írja Fricz – „nagy erőkkel támogatják a korlátok nélküli bevándorlást Európába”, mert az segítheti víziójuk, a nemzetek nélküli világ létrejöttét. Ferenc pápa pedig „egyértelműen a migránsok feltétlen befogadására helyezte, helyezi a hangsúlyt”, és annyira kiemeli a szolidaritás és humánum fontosságát, hogy az már „az ultraliberális emberi jogi fundamentalizmushoz” közelít.

„Feltűnő az is, hogy Ferenc tézisei is kifejezetten a migráns mint egyén szempontjaira helyezik a fő hangsúlyt, miközben feltűnően hiányoznak ezekből az érvelésekből a nagyobb közösségek, az európai nemzetek szempontjai, a nemzeti értékek, érdekek figyelembevétele” – írja Fricz, aki szerint az egyházfő nézeteiben nem kapnak helyet a történelmi, keresztény nemzetek jogai.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.