Szabálytalanul parkolt Balog Zoltán sofőrje

Avatóünnepségre érkezett az emberminiszter, szolgálati autója pedig „sportosan” egy kanyarodósávban állt meg.

Koncz Tamás
2017. 05. 16. 10:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha egy köztéri installáció átadásáról van szó, Balog Zoltánnak a kresz sem szabhat gátat: az emberi erőforrások minisztere hétfőn egy, a reformáció emlékéve alkalmából felállított kőkockát adott át Budapesten, a Kálvin téren – szolgálati Skoda Octaviája ezalatt a Múzeum utcai kanyarodósávban parkolt le, blokkolva a biciklisek útját.

A szabálytalan parkolásról a Hír TV stábja készített kommentár nélküli felvételt.

Az ügy miatt az Együtt felszólította Balog Zoltánt: ne higgye, hogy a szabályok felett áll, és ő maga fizesse ki állami szolgálati gépkocsija után a bírságot.

Balog a napokban másodjára kerül kínos helyzetbe: nemrég a mentősök fizetésével kapcsolatban viccelődött egy belvárosi bisztróban, több, reggelire meghívott vendég előtt. „Először azt hittem, hogy a mentőszolgálat dolgozói minden reggel itt reggeliznek, de most kiderült, hogy ez egy egyszeri alkalom. De a tréfát félretéve: azért jó, hogy így háttal állok önöknek, mert így folytathatják a reggelit” – tréfálkozott Balog Zoltán, mintegy elfelejtve, hogy ágazati vezetőként ő dönthetne az alacsony mentősbérek további emeléséről is.

A dolgozók mindezt nem tartották túlzottan viccesnek: annyira nem, hogy Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke május végére mentős demonstrációt hirdetett meg, amiért korábban hatvan százalékos béremelést ígértek a szakmának, de januárban ebből végül csak tíz százalékot kaptak meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.