Szél Bernadett feljelenti Bayer Zsoltot

A publicista szerint szét kell verni a parlamentben tüntetők pofáját, és a vérükön kell kirángatni őket.

MN
2017. 05. 08. 6:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Elég a viszkető tenyerű fideszesekből” – írta a saját Facebook-oldalán Szél Bernadett, az LMP társelnöke, aki feljelenti Bayer Zsolt publicistát. Bayer ugyanis még tőle is szokatlanul durva kifejezéseket használt a Karc FM műsorában, amikor a parlament igazságügyi bizottságában április végén a civileket megbélyegző törvény ellen tiltakozó aktivistákról beszélt.

Bayer még akkor, április 25-én beszélt arról a rádió Paláver című műsorában, hogy ilyet sehol a világon nem lehet tenni, és ha még egyszer hasonlóra vetemednek, akkor

„úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön.”

A nyomatékosítás kedvéért még hozzátette:

„Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat. Ez ugyanis Magyarország parlamentje, nem pedig a nyilvános vécé, ahová ezek valók.”

Szél Bernadett maga is jelen volt ezen az ülésen, sőt, ő adott belépőt a civil aktivistáknak. Vasárnap késő este azt írta a Facebookon, azért jelenti fel Bayert, „mert a fizikai erőszakot szavak előzik meg, és most már ott tartunk, hogy mindkettő párhuzamosan jelen van a hazai közéletben, ez így nem mehet tovább.”

Később az Együtt politikusa, Berkecz Balázs is közölte, hogy feljelentést tesz.

„Bayer Zsolt bűncselekményt követett el, amikor ellenzéki civilek elleni véres fellépésre buzdította hallgatóságát, és ez nem maradhat következmények nélkül, ezért ma feljelentem őt közösség elleni uszítás bűncselekmény elkövetése miatt” – írta Facebook-oldalán, és felszólította a kormányt, teremtsék meg annak lehetőségét, hogy visszavonható legyen a Bayer Zsoltnak adományozott Magyar Érdemrend lovagkeresztje. „Orbán kegyence nem fenyegethet senkit veréssel, főleg nem nyilvánosan, főleg nem egy közösséget” – fogalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.