Tarlósék sem akarnak téli olimpiát

Újsághírekből értesült Budapest vezetése egy állítólagos téli olimpia megrendezésének gondolatáról.

MTI
2017. 05. 18. 9:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újsághírekből értesült Budapest vezetése egy állítólagos téli olimpia megrendezésének gondolatáról. „Ki kell jelentenem, hogy a városvezetésben fel sem merült ilyen elképzelés. Téli olimpia rendezését Budapesten személy szerint sem tartom életszerű ötletnek” – állította közleményében Tarlós István. A főpolgármester arra a Borsban megjelent hírre reagált, miszerint a kormány fontolgatja, hogy téli olimpiát rendezzen. Az ötlet szerint – írta a lap – közösen pályáznánk Ausztriával a 2026-os téli olimpia rendezésére. Náluk tartanák a havas sportokat, hiszen Magyarországon nincsenek megfelelő magasságú hegyek, mi pedig a jeges sportágaknak adnánk helyet.

A hírt Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője sms-ben cáfolta az ATV.hu-nak. Ugyanakkor Fábián László MOB-főtitkár úgy nyilatkozott, lehet, hogy egy sikeres téli sportágunk szövetségében – minden bizonnyal a korcsolyázókra gondol – felvetődött a rendezés gondolata, de erről nekik, vagyis a MOB-nak még senki nem szólt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.