Terroristáknak szánt pénzküldeményeket sejt a Western Unionnál a Magyar Idők

A kormánypárti lap lényegében terroristák finanszírozásával vádolja az ír pénzküldő céget.

MN
2017. 05. 13. 8:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Akár terroristák támoga­tására vagy menekültek utaztatására és pénzmosásra is alkalmas lehet” a Magyarországon is működő Western Union nemzetközi pénzátutalási rendszer – írja a Magyar Idők szombati száma. A kormánypárti lap szerint az ír központú cég magyar partnereinél „bizonyítottan terroristák is vettek már fel Szíriá­ban feladott pénzt”.

A Magyar Idők a Privát Kopó nevű oldalra hivatkozva gyanúsnak találja, hogy mostanában Budapestről indulnak „furcsa utalások” nigériai és ghánai címzetteknek. Az elmúlt fél évben ugyanis állítólag magyar állampolgárok rendszeresen utalnak az afrikai országokba 2000-3000 dollárnak megfelelő összegeket. A feladók állítólag nyugdíjasok vagy munkanélküliek, akik „némi készpénzért cserébe” bonyolítják le a tranzakciókat.

A lap saját, rendészeti forrásaira hivatkozva azt állítja, hogy az afrikai címzettektől „akár az al-Kaida támogatta, Nigériában szerveződött Boko Haram nevű terrorszervezethez is eljuthatnak az összegek”. Vagy még rosszabb: „feltételezések szerint” nemzetközi embercsempészekhez is kerülhet a pénz, vagyis a valódi feladók „az illegális népvándorlást segíthetik elő”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.