Több pénzt szeretnének a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozói

A januári buszbaleset 17 halálos áldozatának szülei hat-hat millió forintot kaptak volna, de nem fogadták el.

MN
2017. 05. 24. 6:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy elveszített gyermek után a család szülőként hatmillió, testvérenként hárommillió, nagyszülőként pedig egymillió forint: ez volt a Groupama Biztosító ajánlata az áldozatok hozzátartozóinak, amelyet a 24.hu információja szerint egyetlen család sem fogadott el.

A biztosító – amely a busz és a gyerekek biztosítására is szerződött – a tragédia után néhány héttel előleg gyanánt utalt át egymillió forintot a károsultaknak, míg az általuk egyoldalúan felajánlott összeget májusban, a múlt héten küldték meg.

Szendrei Mónika, aki a lányát veszítette el a balesetben a 24.hu-nak azt mondta, az először felajánlott összeg méltatlan volt, ezért a szülők ezt nem fogadták el.

Azt is szeretnék, ha végre korrekt kép alakulna ki arról, hogy mi történik az áldozatok hozzátartozóival az olaszországi tragédia után. Nehezményezik, hogy a külügy nem tartja a kapcsolatot a családokkal, még azt sem árulják el, miért nem zárult le a nyomozás.

A szülőket az is megdöbbentette, hogy az oktatásért is felelős Balog Zoltán miniszter kijelentette, hogy az iskolai sítábor nem minősült iskolai rendezvénynek, ezért az intézményfenntartó Klebelsberg Központ nem tud fellépni a károsultak nevében.

Kunhalmi: Balogh mondjon le!

Szerda délelőtti sajtótájékoztatóján Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés kulturális bizottságának szocialista alelnöke embertelennek nevezte a kormányzat hozzáállását az áldozatok szüleihez. Szerinte az is előfordulhat, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának nem is volt megfelelő biztosítása a diákokra. Az MSZP-s politikus hozzátette, az ügyben a Klebelsberg Központnak és Balog Zoltánnak is van felelőssége, ezért le kellene mondania.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.