Tóbiás: A Fidesz ellen nem ellen-Fidesz kell

Az MSZP volt elnöke kormánypárti lapnak nyilatkozott, az interjúban kiállt Botka László mellett és a hazugsággyár ellen.

Földi Bence
2017. 05. 25. 5:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Önök nincsenek rajta azok listáján, akiknek nem nyilatkozunk” – kezdte a Schmidt Mária-féle Figyelőnek adott interjúját Tóbiás József. Az MSZP előző elnöke egyetért azzal, hogy a párt bojkottálja a kormányközeli médiumokat, amelyek „szerintünk nem a szabad sajtó termékei, hanem a Fidesz propagandagépezetének részei, [ ] egy hazugsággyár”. A szocialisták jelenlegi pártigazgatója úgy gondolja, a bojkottal szembemenő Kovács László a múltban ragadt.

„A vitakultúra romokban hever, ma már senkit nem érdekel se az álláspont valódisága, se a tényszerűsége, csak az, hogy miként tudom a másik oldal politikusát emberi mivoltában megsérteni, megbélyegezni őt, vagy támadni például a családját. Ehhez a hazugsággyárhoz viszont nekünk nem kell asszisztálnunk” – jelentette ki Tóbiás, akinek feleségét és lányát korábban a 888.hu gyalázta. A Momentum Mozgalom origós akciójáról úgy nyilatkozott, alapvető tévedésben van, aki újságírót fenyeget, mert utóbbi csak alkalmazott, de a propagandagépezetet a tulajdonosok irányítják.

Tóbiás arra a kérdésre, miszerint hiteles-e Botka Lászlótól, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjétől, hogy nem akar együttműködni az MSZP 2010 előtt a kormányzatban részt vállaló politikusaival, azt mondta, Botka 2010 előtt nem volt az MSZP meghatározó politikusa. Szerinte a szegedi polgármester felelősséget vállal, amikor nevén nevezi a dolgokat, szakít a régi módszerekkel, amelyekkel semmi esély nem lenne a győzelemre. „A Fidesz ellen nem ellen-Fidesz kell, hanem kulturált, európai, emberközpontú gondolkodás” – vázolta, miért nem akarnak együttműködni például Gyurcsány Ferenccel, a DK elnökével, aki szerintük csak hatalomra törő formációt vezet.

„Itt egy ember, aki meg tudja szólítani a pártpreferenciájukban bizonytalanokat is. Botka el tud jutni az emberekhez” – mondta a szocialista miniszterelnök-jelöltről Tóbiás József, aki szerint Botka szegedi mérlege garancia arra, hogy tudja, miként lehet sikeressé tenni egy egész országot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.