Túl drága ajánlatok érkeztek, nem épülnek a börtönök

Négy börtönt terveztek, de az építőipari cégek többet kértek, mint amennyi pénze volt a BVOP-nak.

Kovács Áron
2017. 05. 10. 9:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredménytelennek nyilvánította a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) azt a közbeszerzési eljárást, amelyet négy új, egyenként 500 férőhelyes börtön építésére írtak ki – derül ki az Európai Unió Hivatalos Lapjában közzétett tájékoztatóból. A négy új börtön a Borsod megyei Ózdon, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben és Kemecsén, illetve a Heves megyei Heves városába épült volna.

A négy részre bontott eljárásban szinte az összes ismert, az utóbbi években a közbeszerzéseken sikeresen szereplő építőipari vállalkozás adott be ajánlatot, például a KÉSZ Építő Zrt., az ÉPKAR Zrt., a WEST HUNGÁRIA BAU Kft., a SWIETELSKY Építő Kft. vagy a ZÁÉV Építőipari Zrt.

Eredménytelenség oka a közlemény szerint valamennyi rész tekintetében ugyanaz: a legkedvezőbb ajánlatban megajánlott ellenérték meghaladja a rendelkezésre álló fedezetet, magyarul drágábban vállalták volna a munkát, mint amennyi pénze a BVOP-nak erre a célra van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.