Túlárazott közbeszerzés Tiborcz üzlettársával

Hárommilliárddal árazott a kormány becslése fölé a miniszterelnök vejének üzlettársa.

MN
2017. 05. 28. 16:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az árajánlatot egy olyan konzorcium adta, amelyben fő szereplő a közbeszerzéseket nagy erőkkel nyerő, a Várkert Bazárt is felépítő WHB. Ez az a cég, amely a sorozatos botrányokat követően megvásárolta a miniszterelnök vejétől, Tiborcz Istvántól a botrányos közvilágítási projekteket elnyerő Elios Innovatív Zrt.-t – olvasható a Hír TV honlapján.

A Paár Attila vállalkozó érdekeltségébe tartozó cég jelenleg az úszó-vb Duna menti műugrótornyát építi milliárdokért. Mészáros Lőrinc gyermekeinek cégével, a Fejér-B.Á.L. Zrt.-vel közösen építik a Kerepesi úti Nemzeti Lovardát.

Konzorciumi társa pedig az a Garage Ingatlan, amely már másik 467 közbeszerzést elnyert a Széllkapu projekttel kapcsolatban – a Magyar Építővel közösen.

A kormány a túl magas ajánlatokra tekintettel csütörtökön nyilvánította érvénytelenné a Millenáris Széllkapu Kft. közbeszerzését. A közbeszerzési dokumentációból az is kiderül, hogy a másik ajánlatot a KÉSZ Építő Zrt. adta, csaknem 800 millióval drágábban, 12,59 milliárdért. Utóbbi cég is jól fut a közbeszerzéseken.

A közbeszerzés a közpark kialakításának felszín alatti munkáira vonatkozik. Egy 500 férőhelyes mélygarázs kialakítására, a park alapjainak elkészítésére, a tereprendezésre és a közművesítésre. Egy száz méter hosszú, a Fény utca vonalán húzódó közúti aluljáró és két, vendéglátásra szolgáló épület kialakítása a feladat része a kiírás szerint.

Az eredménytelenség miatt megismétlik a közbeszerzést, várhatóan gyorsított eljárásban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.