Ujhelyi István: Na neee! El a kezekkel a Budapest Parktól!

Pál Tibor MSZP-s ferencvárosi képviselő a Fidesszel egyetértésben bezárná a helyet. Tarlósék nem terveznek parkolót.

MN
2017. 05. 22. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a ferencvárosi önkormányzat MSZP-s képviselője, Pál Tibor bezáratná a Budapest Parkot és P+R parkolót létesítene a helyén. Mindezzel pedig a ferencvárosi Fidesz-frakció is egyetért, így sejthető volt, hogy előbb-utóbb az országos politika is megszólal az ügyben. Nem kellett sokáig várni.

Ujhelyi István, az MSZP alelnöke saját Facebook-oldalán reagált, és elég egyértelművé tette a helyzetet, vagyis azt, hogy az MSZP nem egyenlő Pál Tiborral: „Na neee! El a kezekkel a Budapest Parktól! A ferencvárosi képviselőnk nem egyenlő az MSZP-vel! A hazai könnyűzenei élet kedvelt koncerthelyét, tízezrek egyre inkább kultikus találkahelyét nagy baromság lenne eltiporni! Tibi és a helyi Fidesz keressen más »nünükét« magának!”

Mint ismeretes, a Budapest Park területe nem a Ferencvároshoz, hanem a Fővárosi Önkormányzathoz tartozik, így a kerület csupán érdeklődhet és javaslatokat tehet azzal kapcsolatban, de döntést nem hozhat. A ferencvárosi önkormányzatnál dolgozó Pál Tibor már több beadványt is írt a fővárosi tulajdonban lévő terület kapcsán. Bácskai János fideszes polgármester pedig már két éve is támogatta a javaslatot.

Ujhelyi felhívása azonban hivatalosan semmilyen kötelezvénnyel nem jár Pál Tiborra nézve, viszont azzal a képviselő is tisztában van, hogy az ő képviselő-jelöltsége a pártvezetésen múlik a következő önkormányzati választásokon is.

Az eseményekre hétfőn hajnalban a Budapest Park is reagált a Facebookon: „A Budapest fővárossal kötött bérleti szerződésünk 2019 végéig érvényes, semmilyen hivatalos jelzést nem kaptunk arról, hogy bárki korlátozni szeretné a működésünket” – írták.

A Budapest Park környékén egyébként számos parkoló áll az autósok rendelkezésére.

Az Együtt is értelmét látta, hogy beleálljon a problémába: közleményt adott ki, amelyben Baranyi Krisztina, a párt ferencvárosi önkormányzati képviselője felesleges és káros indítványnak nevezte a Budapest Park bezárásáról szóló javaslatot. Szerinte a kerület kulturális életének lerombolása után a Fidesz a tőle független, népszerű és nagy látogatottságú Budapest Parkot is megpróbálja ellehetetleníteni, annak ellenére, hogy nagyon büszke arra, hogy Ferencváros egyetemi város, a fiatalok, a jövő generáció értelmisége él és tanul itt.

„Elfogadhatatlan, hogy sötét és vidékies várost akarnak csinálni egy budapesti belső kerületből, ahol több tízezer fiatal él és dolgozik. 

Ha tőlük függ, a kerületnek szórakozásként marad az Ismerős Arcok és az R-GO”

– áll a közleményben.

Az LMP is közleményt adott ki, amelyben tiltakoznak az MSZP-s Pál Ferenc és a Fidesz-frakció kezdeményezése ellen, ugyanis szerintük a Budapest Park az egyetlen olyan szórakozóhely Ferencváros területén, amely a fiatalok számára színvonalas koncerteket és szórakozási lehetőséget biztosít. „A hivatkozott lakossági panaszok immáron okafogyottá váltak, tekintettel arra, hogy a Budapest Park koncertjei 22 órakor véget érnek, valamint hogy a korábbi, hivatalos zajszintmérések sem mutattak ki a megengedett határértékeken túli zajszennyezést. A Budapest Park bezáratásának Fidesz általi támogatása immáron sokadik példája annak, hogy

helyi szinten a Fidesz és az MSZP képviselői kéz a kézben menedzselik Ferencváros ügyeit.

A helyi MSZP ahelyett, hogy a ferencvárosi lakosság érdekeit képviselné például a ferencvárosi ingatlanmutyi kapcsán, láthatóan a fiatalok ellen kívánnak hangolni, aktív Fidesz-támogatást élvezve. A fentiek fényében ezúton is felszólítjuk Pál Tibor MSZP-s önkormányzati képviselőt, hogy vonja vissza javaslatát és a jövőben tanúsítson valódi ellenzéki képviselőhöz méltó magatartást!” – írta Jancsó Andrea Katalin LMP-s ferencvárosi önkormányzati képviselő, valamint párttársa, Csárdi Antal fővárosi képviselő.

A sajtóból értesültünk a Rákóczi híd környéki vitáról a Budapest Park vonatkozásában – így reagált Tarlós István főpolgármester hétfő délután.

Közleményben hangsúlyozza: „bár 2010 óta sokkal több P+R parkoló épült, mint előtte, és ezt a munkát folytatni kívánjuk, de a főváros, illetve a BKK a Rákóczi híd pesti hídfője térségében jelenleg P+R parkoló kiépítését nem tervezi. A kérdéses helyszín az IKOP P+R listájában nem szerepel, és egyéb szerződés alapján sem végzünk ott előkészítést. Korábban voltak tervek a hídfő térségében, a Soroksári út és a Gubacsi út közötti területen P+R parkoló létesítésére, azonban azok a terület egyéb, kulturális célú hasznosítása miatt kikerültek a programunkból. A főváros nem kívánja csorbítani vagy elvenni az adott helyszínen a fiatalok jelenlegi szórakozási lehetőségét.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.