Újra megáll a 2-es metró a Kossuth téren

December 3-án zárták le a megállót az MTESZ-székház bontása miatt. A BKK három hónapot ígért, öt lett belőle.

MN
2017. 05. 14. 15:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnaptól újra megáll a 2-es metró a Kossuth Lajos téren. A megállót tavaly december 3-án zárták le a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége egykori székházának bontása miatt.

Az Országgyűlés Hivatala még 2015 szeptemberében hirdetett nemzetközi építészeti ötletpályázatot a Kossuth Lajos tér egyetlen, a tér arculatába nem illő épülete, a metróállomás feletti irodaház új homlokzati kialakítására. 

Az MTESZ-székház bontási munkálatai szeptemberben kezdődtek. Az épület Hültl Dezső 1928-ban tervezett homlokzatát kapja, míg mögé egy modern irodaház épül. Az új épületet föld alatti folyosó köti majd össze a Parlamenttel, ehhez azonban nem fúrnak, hanem megbontják a nemrég lerakott díszburkolatot. A beruházás kilencmilliárd forintot emészt fel.

A BKK az állomás december 3-i bezárásakor azt ígérte, három hónap alatt végeznek a munkálatokkal, végül több mint öt hónap kellett hozzá. Ez idő alatt metrópótló buszokkal és hajókkal is igyekeztek segíteni az utasoknak a Kossuth tér elérésében, ám a lezárás miatt jelentősen megnőtt mindazok utazási ideje, akik korábban napi rendszerességgel használták a bezárt megállót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.