Újságírókat lökdöstek Rogán emberei egy lakossági fórumon

A miniszter nem olvassa, de hazugnak tartja a 444.hu-t. Kísérői élő falként blokkolták, lökték a tudósítókat.

MN
2017. 05. 24. 14:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élő pajzsként tartotta vissza a 444.hu munkatársait egy sajtónyilvános eseményen Rogán Antal csapata.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője egy székesfehérvári lakossági fórumon beszélt a kormánypárt kedvelt témáiról, így (a sejtetésük szerint a fél világot irányító) Soros Györgyről is – a fórum után próbálták Rogánt megszólaltatni az újságírók, felemás sikerrel.

A nemzeti konzultációs oldalon futó orosz kódról kérdezett Rogán előbb azt mondta, hogy nem olvassa a 444.hu-t, aztán azt, hogy a portál rengeteget hazudik, konkrétumokat azonban nem említett.

A portál tudósítói próbálták követni és tovább kérdezni a minisztert, két férfi azonban folyamatosan az operatőr és Rogán közé állt, egy szőke nő pedig az objektívnél fogva lökte oldalra a kamerát. Aztán hátulról szintén durva lökés érte az operatőrt, társát pedig egy ajtóból próbálták visszanyomni, olvasható a portálon. Az általuk közzétett videón is úgy látszik, mintha ez történne.

A nemzeti konzultációs oldal kijátszhatóságáról mi is írtunk, a weblapon futó orosz Yandex mérőkód jelenlétét és veszélyeit pedig éppen a 444.hu fedezte fel – hiszen a Yandex elismerten megosztja adatait az FSZB orosz titkosszolgálattal. Az adatszivárogtatás kockázatát még a Fővárosi Főügyészség is elismerte, de a Fidesz politikusai megakadályozták, hogy ez téma legyen a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén.

Ez már a sokadik alkalom, amikor újságírókat, tudósítókat erővel akadályoznak munkájuk végzésében: az állami kórházellátó igazgatója kamera előtt fogta le a Hír TV riporternőjének kezét, mert egy sajtónyilvános eseményen elé merte tartani a mikrofont.

A szintén 444-es Halász Júliát pedig egy újbudai fideszes vezette ki egy szintén sajtónyilvános eseményről – Halász szerint karjánál fogva rángatták ki a teremből, és törölték a telefonjával készített képeket is. Az ügy miatt több ezres szimpátiatüntetés tartottak a meghurcolt Halász mellett – büntetőeljárás is indult, de az újbudai politikus később azt állította, semmiféle erőszak nem történt a rendezvényen. A tudósítás alapján egyébként Rogán székesfehérvári fórumán is Halász Júlia kameráját lökhették félre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.