Űrkikötő Felcsúton: elindult a részvényprogram

Ez lesz a világ első közösségi finanszírozásából felépülő űrbázisa. A kétfarkúak támogatókat keresnek.

Kovacsik Ágnes
2017. 05. 10. 15:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Legyen saját űrkikötőd! Még ma!” – e hangzatos szlogennel gyűjt támogatókat a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) egy űrkikötő megépítésére. Az űrállomás helyszínéül Felcsútot választotta a viccpárt, a közösségi finanszírozásból megvalósuló projektre eddig csaknem 380 ezer forint gyűlt össze – a kitűzött cél 10 millió forint –, de még 27 nap hátravan.

Nem vicc: minden támogató egyben részvényese, vagyis tulajdonosa is lesz a létesítménynek – legalábbis ezt ígérik a kétfarkúak, akik a következőképpen indokolják az űrállomás szükségességét: „Szeretnénk a magyar társadalom egy-egy emblematikus csoportjából egy hímet és egy nőstényt az űrbe juttatni, hogy miután elpusztul a Föld, mi, magyarok újrakolonizáljuk a bolygót. Ezért fellövünk az űrbe egy közmunkás párt, egy stróman párt, egy élsportoló párt, egy gázszerelő párt és egy kutyapárt.” Ráadásul egy űrállomás „a magyar foci iránt rajongó űrlények tömegeit hozhatja Felcsútra”.

Már csak ezért is megéri adakozni! – szerintük.

Az MKKP a részvényekből befolyt összegből venne telket, házat. A felcsúti űrbázis pontos mérete persze attól is függ, mennyi pénz gyűlik össze. A létesítményt később értékesítenék, de a viccpárt azt ígéri, hogy a befektetés többszöröse megtérül majd.

Az űrkikötő projekt mellett a kétfarkúak járdafestéssel hívják fel a figyelmet azokra az úthibákra, amelyet az önkormányzatoknak illene kijavíttatniuk. Szegeden végre sikert értek el: munkálatok kezdődtek több helyen is a városban, ahol a viccpárt már korábban lefestette a repedéseket.

Előtte:

Utána:

 

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.