Utcára vonulnának május végén a mentők

Úgy vélik, a vártnál jóval kisebb béremelést kapnak jövő januárban.

MN
2017. 05. 12. 4:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még ebben a hónapban utcára vonulnak a mentők – mondta az RTL Klub Híradójának az egyik mentőszakszervezet vezetője, miután kiderült: a vártnál szerintük jóval kisebb béremelést kapnak jövő januárban.

A mentők érdekképviselete közölte, korábbi ígéretek miatt sokan nagyobb emelésre számítottak, legalább 60 százalékra. Ehelyett az egészségügyi dolgozók 8 százalékos emelése mellé mindössze 10 százalékot kapnak a mentők. A demonstrációt május végére szervezik a mentőszékház elé.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerint azonban a mentők az életpályamodellnek köszönhetően jóval jobb körülmények között dolgozhatnak.

Közben sok mentő felháborodott Balog Zoltán egyik viccén. „Először azt hittem, hogy a mentőszolgálat munkatársai minden reggel itt reggeliznek, de most kiderült, hogy ez egyszeri alkalom” – mondta a miniszter egy délelőtti sajtótájékoztatón. A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége úgy véli, a mentődolgozókra nézve ez lealacsonyító, és Balognak tisztában kellene lennie azzal, mennyi a bérük – hangzott el a híradóban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.