Visszakapja Budapest a Róbert Károly körutat

Vasárnaptól újra szabad a pálya az autósok előtt.

MN
2017. 05. 13. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Önkormányzat 1352 milliót költött rá, de végre véget ér 2017. május 13-án a Róbert Károly körút Árpád híd és Vágány utca közötti szakaszának teljes felújítása, 14-étől pedig a teljes útszakaszt korlátozások nélkül, az új forgalmi rendnek megfelelően használhatják az arra közlekedők – jelentette a Budapesti Közlekedési Központ. A kilenc hónapja kezdődött komplex felújítás eredményeként megújult a teljes útszakasz, az Angyalföldi utca és a Vágány utca között új kerékpárút vezet, akadálymentesítették a gyalogátkelőhelyeket, megújultak a járda-, és lényegesen nőttek a zöldfelületek, megújult a Esztergomi úti és a Népfürdő utcai híd is.

A tömegközlekedés is helyreáll, egyrészt a felújított Lehel utcai villamos csomópontban, valamint újra eredeti útvonalon közlekedik a 105-ös busz. A rekonstrukció fővárosi önkormányzati forrásból készült el, mintegy 1352 millió forintos költségből. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.