Vona Gábor feleségét is zaklatta a Fidelitas

A simicskázós matricákból Vona-Szabó Krisztina kapott az autójára és a postaládájára is.

MN
2017. 05. 04. 13:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simicska Lajos üzletembert (lapunk tulajdonosát) ábrázoló matricákat ragasztottak ismeretlenek Vona-Szabó Krisztinának, Vona Gábor Jobbik-elnök feleségének az autójára és a postaládájára csütörtök kora reggel. Az akcióról maga Vona-Szabó tett közzé képeket a Facebook-oldalán. Azt írta: „Vagány, csinos, tökös cselekedet. Felmatricázni a politikai ellenfél feleségének autóját. Csettintettem is. Ez igen! Ilyen férfiak kellenek a hazának, rögtön nem is kell kerítés.”

A Jobbik később azt közölte: egyik frakcióvezető-helyettesünk szüleinek háza is a „lopakodó, sunyi fideszes \'hősök\' kereszttüzébe került” csütörtökre virradó éjjel. 

A Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas napok óta trollkodik a Simicskát ábrázoló, „Ez is az enyém!” feliratú matricákkal. Ilyen matricákat ragasztottak a Jobbik parlamenti irodáira – ezért Kövér László házelnök kitiltotta az épületből az aktivistákat –, de jutott az Index és a Hír TV szerkesztőségének tábláira is. A Fidelitas azzal indokolta az akciót, hogy rá akarnak világítani, „az elveit feladó Jobbiknak és az Indexnek valójában ugyanaz a milliárdos földesúr a gazdája, így az Index rövid időn belül Simicska új pártjának lakájmédiája lehet”.

A kormánypárti kommunikáció hetek óta próbálja egymásra tolni Simicskát és a Jobbikot, azt állítva, hogy valójában az üzletember irányítja a pártot. Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerdán odáig ment, hogy azt mondta: a Jobbik „megalázó csicskaszerepben” van.

Az Index pedig azután került a célkeresztbe, hogy április 20-tól a Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) nevű szervezet tulajdonába került az Index.hu Zrt. részvényeinek száz százaléka. Ezt a kormányoldalon úgy értelmezik, hogy az internetes lapot Simicska Lajos irányítja.

Vona Gábor családját nem először zaklatták: tavaly szeptemberben a gyermeke iskolájánál buktak le a lesifotósok, akiket a híres olasz paparazzo, Andrea Belmonte vezetett. Később a Kossuth téren, egy autóból fotózták, hogy kivel beszélget. Belmonte volt az, aki Spéder Zoltán bankárról is lesifotókat készített a Ripost számára, amelyeket a TV2 is felhasznált a lejárató riporthoz. A Jobbik szerint a megrendelő a Fidesz, illetve a Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadóhoz köthető média lehetett.

###HIRDETES###

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.