Vona: Nem hívja vissza Szilágyit a Jobbik

Úgy véli, elegendő büntetés a házelnök által kiszabott pénzbírság.

MN
2017. 05. 11. 7:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmegy a Jobbik a bizottsági ülésre, ahol Szilágyi György beszólásáról értekeznek, de nem hívják vissza a képviselőt – mondta Vona Gábor a Hír TV csütörtök reggeli műsorában. Az ellenzéki párt elnöke szerint a házelnök által kiszabott pénzbírság elegendő büntetés a jobbikos képviselőnek, aki a parlamentben veréssel fenyegette meg Dömötör Csabát. Vona Gábor elmondta: Szilágyival négyszemközt is elbeszélgetett a beszólásról.

„Most nem mondom el ennek az egész beszélgetésnek a dinamikáját, de mérges voltam, és elmondtam neki, hogy az indulatok az emberben egy folyamatos provokálás során feljönnek, azok emberiek. Nincs olyan ember, akit ilyenkor ne kerítene hatalmába a düh, de egy politikusnak a parlamentben tudnia kell uralni magát” – emlékeztetett a pártelnök.

Hozzátette: Szilágyi nemcsak a választópolgároktól, hanem frakciótársaitól is elnézést kért. Mint mondta, Kósa Lajos részéről „elképesztő képmutatásnak” tartja a felháborodást. A Fidesz folyamatos provokációjának célja, hogy a Jobbikot nehéz helyzetbe hozza, megpróbálja lelkileg nyomás alatt tartani és hibára kényszeríteni, „ez sajnos hétfőn sikerült nekik” – fogalmazott.

Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő hétfőn a házbizottság rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte Szilágyi György a napirend előtti felszólalások alatt elhangzott bekiabálása miatt. Azzal érvelt, egy demokráciában a heves vita természetes, az azonban nem fér bele ezekbe, hogy egyes képviselők fizikai erőszakkal fenyegessenek meg másokat. Kósa Lajos korábban azt mondta, Vona Gábornak tisztáznia kell, hogy cukiság van, vagy brutalitás a Jobbikban.

Szilágyi György közleményben kért bocsánatot. A jobbikos politikus úgy fogalmazott: a vita hevében nem kellett volna fideszes stílusban bekiabálnia Dömötör Csabának, mert ezzel megsértette az Országgyűlés méltóságát. Hozzátette: bocsánatot kér a választópolgároktól, amiért a parlamentben Bayer Zsolt stílusában nyilvánult meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.