274 milliós sikerdíjat kaphat Such György, a közrádió volt elnöke

Megnyerte azt a pert, melyet a Magyar Rádió Közalapítvány ellen indított elmaradt sikerdíja miatt.

MN
2017. 06. 14. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

273 766 000 forint céltartalékot képzett kötelezettségként „Such György megbízási díja” címszó alatt a közmédia alá tartozó Duna Médiaszolgáltató. Ennyit kaphat a Magyar Rádió volt elnöke, az Országgyűlés Hivatala jelenlegi főigazgatója – írja a 24.hu a Duna Médiaszolgáltató éves beszámolójának mellékletére hivatkozva.

A beszámolót Dobos Menyhért, az állami médiavállalat vezérigazgatója jegyzi, de több nem derül ki Such pénzével kapcsolatban. A portál kereste a közmédia sajtóosztályát, de nem kapott választ kérdéseire.

A 24.hunak ugyanakkor Such György elárulta, hogy jogerősen is megnyerte azt a pert, amelyet a közmédia egyik elődje, a Magyar Rádió Közalapítvány ellen indított, mivel a közmédia nem kívánta kifizetni az elnöki alapfizetésén felül azt a sikerdíjat, amely azért járt volna neki, mert nyereségessé tette az intézményt. Noha a főigazgató az első pert már megnyerte a Kúrián, az általa követelt járandósága nagyságáról szóló eljárás még folyamatban van. Feltételezése szerint ezért képzett számára céltartalékot a Duna Médiaszolgáltató, a Magyar Rádió jogutódja, mert úgy számolhattak, egykori 175 millió forintos követelése kamatostul mostanra ekkorára nőhetett.

Such György 2006 és 2010 között, tehát Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt, az SZDSZ, a Fidesz és az MSZP megegyezésének eredményeképpen volt a Magyar Rádió elnöke. Kritikusai szerint úgy tette nyereségessé az intézményt, hogy elbocsátott több száz embert a rádiótól, illetve elkezdte lenyesni a közszolgálati műsorokat.

Később Kövér László javaslatára lett Such György az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója. Emellett ő a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.