A budavári polgármester szülei is önkormányzati lakásban élnek

Nagy Gábor Tamás szerint ez teljesen szabályos.

MN
2017. 06. 15. 6:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak a budavári polgármesternek van az önkormányzattól hiperolcsón bérelt lakása a Várban, de Nagy Gábor Tamás nyugdíjas szülei is itt élnek. Méghozzá abban a lakásban, amelyről eddig azt lehetett tudni, hogy a korábbi feleség cége bérli – írja a Hvg.hu.

Korábban az Index számolt be arról, hogy a budavári önkormányzat erősen barátinak tűnő áron ad bérbe egy várbeli lakást a Valton-Master Car nevű cégnek, amely a Fidesz által előszeretettel foglalkoztatott biztonsági céggel, a Valtonnal áll kapcsolatban. A társaság abban a Pala utcai házban jutott ingatlanhoz, amelyről már korábban is tudni lehetett, hogy egy másik itt található lakást a polgármester exfeleségének cége bérelhetett ki az önkormányzattól. A Hvg.hu azonban egy budavári ügyekre rálátó, névtelenséget kérő forrástól úgy értesült, valójában a polgármester szülei laknak az exkluzív lakásban, vagyis csak papíron fut a cég neve alatt a bérlet. A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy az ingatlant 210 millió forintért újíttatta fel a Budavári Önkormányzat.

A cikk szerint a zárt belső részen nem csináltak titkot abból, hogy a Forensis Consultum cég székhelyén él Nagy Vitold, a polgármester édesapja és felesége is: a postaládán és a lakás ajtaján is ki van írva a nevük a cégnév mellé. A telefonos tudakozónál pedig kiderült, hogy a Pala utcai címen a polgármester édesanyjának nevén lévő telefonvonal van. Ezen sikerült elérni őket, és beszéltek Nagy Gábor Tamás édesanyjával, Nagy Vitoldnéval, aki megerősítette, hogy valóban ott élnek. „Közös bérlemény” – magyarázta, miért laknak a céges bérleményben, ám azt nem akarta részletezni, hogy ez pontosan mit jelent.

Nagy Gábor Tamás pedig írásban azt válaszolta a Hvg.hu kérdéseire, hogy „a cég pályázaton nyerte el a lakás bérleti jogát, a szülei, Nagy Vitold és Nagy Vitoldné pedig a jogszabályoknak megfelelő eljárást követően létesítettek bérlőtársi jogviszonyt 2015 decemberében”. A kerület vagyongazdálkodása terén minden a jogszabályoknak megfelelően történik, így ebben az esetben is a rendeletnek megfelelően zajlott minden – tette hozzá.

Lapunk írta meg elsőként, hogy Nagy Gábor Tamás 2013-ban egy 71 négyzetméteres önkormányzati lakás bérleti jogát szerezte meg a Táncsics Mihály utca 23.-ban található patinás műemlék házban. Az önkormányzat a Magyar Nemzet megkeresésére közölte, a polgármester életvitelszerűen lakik az ingatlanban, amihez nyilvános, piaci pályázaton jutott hozzá. Hozzátették, a lakásért havonta 81 203 forintot fizet Nagy Gábor Tamás, ez az összeg a „piaci pályázaton megajánlott bérleti díj”. Noha az önkormányzat piaci pályázatot emleget, a kerület első embere által fizetett lakbér messze elmarad a Várnegyedben kínált ingatlanok valós piaci bérleti díjától.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.