A cégekkel fizettetné ki az útfelújítás felét a szekszárdi polgármester

A szekszárdi Páskum utcát csak akkor újítják fel, ha az ott működő cégek fizetnek 19 millió forintot.

Kovács Áron
2017. 06. 04. 14:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglehetősen szokatlan levelet kaptak május közepén a szekszárdi Páskum utcában működő vállalkozások vezetői: Ács Rezső, a város fideszes polgármestere a város fejléces papírján közölte velük, hogy tervbe vették az évek óta elhanyagolt, rendkívül rossz állapotban lévő utca felújítását. Viszont a polgármester szerint mindez a cégek érdekeit szolgálja, hiszen az ő alkalmazottaik, teherautóik és ügyfeleik használják az utat, ezért lesznek szívesek „anyagi lehetőségükhöz mérten” hozzájárulni, vagyis pontosabban kifizetni a 38 millió forintos költségek felét.

A levelet Hadházy Ákos, az LMP társelnöke hozta nyilvánosságra. A szekszárdi képviselő a Facebookon azt írta: ha nem látná Ács Rezső aláírását, nem hinné el, hogy ilyen „tarhálás” vagy akár „zsarolás” létezik. „Mi a csudára van a gépjárműadó, a telekadó és az iparűzési adó?” – kérdezte Hadházy, aki elismeri, hogy az önkormányzatok alulfinanszírozottak, de szerinte a polgármesternek emiatt a kormánynál kellene tiltakoznia. A másik lehetőség, hogy „nem kellene annyit lopni” – utalt Hadházy az önkormányzat vitatott ügyleteire.

A képviselő szerint egyébként az utcát nemcsak az érintett cégek használják, hanem elég nagy a forgalma, mert egy nagy kerülőt lehet levágni ott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.