A fideszeseket is összezavarta a plakáttörvény

Révész Máriusz elismerte, hogy nem a törvények szerint jártak el.

MN
2017. 06. 23. 16:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nyilvánvalóan ez most nem a törvények szerint történik” – jelentette ki Révész Máriusz fideszes politikus a 24.hu kamerája előtt a parlamentben a plakáttörvény megszavazása előtt, miután a portál azt firtatta, hogyan lehet egy feles törvénnyel szabályozni a pártok finanszírozását.

Mint ismeretes, erőből vitte át pénteken a Fidesz–KDNP az általa használt zsargonban lex csicskaként emlegetett plakáttörvényt: mivel kétharmados többséggel nem tudták megszavaztatni, a kormánypárt a településkép védelméről szóló törvény módosításával vitték át a parlamenten.

A jelek szerint a fideszes képviselőket teljesen összezavarta a plakáttörvény. A portál videójában a jobbikos Staudt Gábor hívta fel a figyelmet arra, hogy miközben Gulyás Gergely a törvényalkotási bizottságban tagadta, hogy a plakáttörvény a pártok gazdaságáról vagy a pártok finanszírozásáról szólna, a 24.hu-nak most azt mondta: a javaslat a burkolt pártfinanszírozást korlátozza.

A KDNP-s Hoffmann Rózsa pedig azzal kerülte meg a választ, hogy nem jogász, ezért nem kíván a kérdésben állást foglalni, ennek ellenére szavazni fog, mert bízik a párttársai szakértelmében.

Nyitrai Zsolt pedig elismerte, a jobbikos, „Ti dolgoztok, ők lopnak” plakátok és azok átláthatatlansága csaphatták ki a biztosítékot a Fideszben. 

A fideszes politikus azt már nem teszi hozzá, de az eddigi történések alapján egyértelmű: a kormány nem titkolt célja, hogy megakadályozza a Jobbik Simicska Lajos – lapunk tulajdonosának – hirdetőfelületein történő kampányát a választási időszakon kívül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.