A hőség és a vihar miatt is figyelmeztetést adtak ki

Erős szél és heves zivatar csaphat le az országra.

MN
2017. 06. 29. 5:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére másodfokú, Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, valamint Zala megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adtak ki csütörtökre a heves zivatar veszélye miatt – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Elsősorban a keleti, északkeleti országrészben viharos, akár orkánerejű széllökések is előfordulhatnak.

A viharos szél miatt tizennégy megyére (Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém és Zala) adtak ki figyelmeztetést.

Bár mérséklődik a meleg – különösen az ország északnyugati felén várható néhány fokos lehűlés – az Alföldön továbbra is 25, a keleti, délkeleti megyékben pedig 27 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet.

A hőség miatt Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében másodfokú, míg Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul, délkeleten, keleten lesz a melegebb. Késő estére 18 és 26 fok közé hűl le a levegő.

A budapesti fürdőkben és strandokon telt ház van hétvégenként, a múlt szombaton több mint 25 ezren keresték fel e helyeket, ami csaknem annyi volt, mint tavaly a Dagály fürdő nélkül számított forgalom – közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. az MTI érdeklődésére. Adatai szerint januártól a tizenegy egységének a teljes forgalma 1,809 millió volt, csak a múlt szombaton csaknem hétezren fürdőztek a Palatinuson. Június végére várhatóan elérik az 1,854 milliós látogatószámot, ami 66 ezerrel haladja meg a tavalyi első féléves forgalmat – közölték. Ez azért is figyelemre méltó, mivel az idén nem üzemel a Dagály.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.