A Jobbik lépéseket követel a kivándorlás megfékezésére

Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes riasztónak nevezte, hogy akár 1 millió ember mehet el az országból.

MTI
2017. 06. 19. 12:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki politikus riasztónak nevezte, hogy egy hétvégi felmérés szerint akár 1 millió ember mehet el a következő években az országból. Hozzátette: a kormánnyal szemben pártjában megvan az akarat, a hitelesség és a program, hogy megoldja a problémát.

Farkas Gergely a kivándorlás elsődleges okaként a megélhetést jelölte meg, értékelése szerint a béreket fel kell zárkóztatni a nyugatiakhoz, s ezt szolgálja az európai béruniós kezdeményezésük.

A lakhatási problémákra egy államilag támogatott szociális- és bérlakás-építési programot, kollégiumi fejlesztéseket és a csok kiterjesztését sürgette.

A jobbikos politikus azt is megfogalmazta, hogy az oktatásban meg kell szüntetni a káoszt, és véget kell vetni annak, hogy az előrejutás pénzkérdés legyen.

A frakcióvezető-helyettes egyúttal úgy vélte: sokakat riaszt a kormány politikája, ezért egy olyan „társadalmi szerződést” ajánlanak, amely alapján nem a párttagság határozza meg a boldogulást, hanem a munka, a tehetség és a szorgalom.

A Jobbik a levélszavazás kiterjesztését is szükségesnek tartja – mondta Farkas Gergely, kifejtve: be kívánják vonni a külföldre távozottakat a hazai döntéshozatalba.

A politikust faggatták pártja plakátkampányáról is. Nemmel felelt arra a kérdésre, hogy kér-e a frakció tájékoztatást az elnökségről az ügyben; mint mondta, teljes a bizalom az elnökség felé. Arra a felvetésre, hogy a plakáthelyek darabját bruttó 3 ezer forintért bérelhették, azt válaszolta, a cég tudja meghatározni a számára megfelelő összeget. Ha a helyek üresen maradnának, és ezzel szemben pár ezer forintért ki tudja adni azokat, akkor a cég jól jár – magyarázta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.