A Rogánt fuvarozó cég is olcsón kap lakást az I. kerülettől

A szerződés több szempontból is érdekes.

MN
2017. 06. 09. 7:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglehetősen kedvezményes áron, havi 101 ezer forintért adja bérbe a Budavári Önkormányzat az egyik 85 négyzetméteres lakását a Valton-Master Carnak – írja az Index Veres Dávid független önkormányzati képviselőre hivatkozva. A szerződés több szempontból elég érdekes azon kívül is, hogy elég olcsónak tűnik a lakás.

Mint írják, a Valton-Master Car a Fidesz kedvenc biztonsági cégének, a Valtonnak a volt leányvállalata, de a kiválás után is megmaradt köztük az együttműködés – az ő autójukkal fuvarozták Rogán Antalt az emlékezetes helikopteres túráján, ingyen.

A lakás a Pala utca 8.-ban, a Vár és a Duna között van, éppen abban az épületben, amelyben a polgármester volt feleségének cége is jó áron bérel egy lakást. A lakás egyébként nem üzleti célú, hanem lakóingatlan, a 200 milliós éves forgalmú Valton-Master Car mégis cégként veszi bérbe, ezzel megfosztva a kerület valódi lakóit attól, hogy lakáshoz jussanak.

A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy az ingatlant 210 millió forintért újíttatta fel a budavári önkormányzat.

A szerződés 2014 júliusától határozott ideig, öt évre szól. Veres Dávid közölte: pofátlanságnak tartja, hogy Nagy Gábor Tamás komplett házakat változtat „csókosfészekké”. Szerinte miközben az egyszerű halandóknak a kerületben lakhatás szerény körülmények között is hiú ábránd, addig a polgármester a családtagjait és jelentős árbevételű cégeket segít luxuskörülményekhez – teszi hozzá az Index.

Cikkünk megjelenését követően közleményben reagált a Budavári Önkormányzat. Azt írták: „az I. kerületben a lakás- és helyiségkiadások jogszerűen, a mindenkor hatályos rendeletnek megfelelően zajlanak. Budavár polgármestere nem osztogat lakásokat. A kerületben nyilvános pályázat útján – 5 év határozott időre – lehetőség van önkormányzati lakást bérelni”. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.