Andy Vajna beszáll a műsorgyártásba is

A filmügyi kormánybiztos társtulajdonossá vált a TV2 műsorait gyártó IKO-csoportban.

MN
2017. 06. 07. 14:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A TV2 és a csatorna műsorbeszállítójaként ismert IKO-csoport megállapodása szerint Andy Vajna társtulajdonossá válik az IKO műsorgyártással, értékesítéssel, kábeltévé-disztribúcióval és a hírességek menedzsmentjével foglalkozó vállalataiban – írja a 24.hu az érintett cégek szerdai bejelentése alapján.

A portál megjegyzi: a cégek működésében és irányításában a lépés nem jár változással, tulajdonosként továbbra is Rákosi Tamás marad az IKO-cégcsoport irányítója. A tájékoztatás alapján a tranzakció várhatóan a következő hónapokban zárul le.

A két cég azóta stratégiai partnere egymásnak, hogy Vajna megvette a TV2-t. Az IKO előtte az RTL Magyarország legnagyobb műsorgyártója volt, egészen Dirk Gerkens TV2-es átigazolásáig. Az IKO gyártja a Sztárban sztárt és A nagy duettet is, amelyek a csatorna kevés egyértelműen sikeresnek mondható műsorai közé tartoznak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.