Arról beszélt Gyurcsány, hogy mikor jön el a saját politikai halála

A volt miniszterelnök azonban azt továbbra is fenntartja, hogy Orbán Viktor egy köztörvényes bűnöző.

MN
2017. 06. 01. 18:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Óvatosnak kell lenni, nem tudjuk, hogy ki a közvetítő – ismételte meg korábbi szavait Gyurcsány Ferenc a Hír TV-ben. – Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy megszerezzük a hiteles dokumentumokat, másik oldalról nehogy én legyek a végső áldozat: a Trump-történetből tanulva, Franciaországból tanulva, nehogy én legyek az oroszok áldozata.”

Elárulta, amióta nyilvánosan beszél róla, sokkal nehezebb a kapcsolatfelvétel a forrásokkal, de a volt miniszterelnök dolgozik rajta, hogy megszerezze a dokumentumokat, és arra is törekszik, hogy elkerülje a csapdát. Ha akarnak segítséget adni Orbánnak, akkor adnak, és áldozatnak készítenek be minket.

Gyurcsány a Hír TV-ben aláhúzta: Orbán egy köztörvényes bűnöző. A DK-elnök szerint a legrosszabb végkifejlet az az, „hogy belezuhanok egy olyan csapdába, ami az én halálomat okozza”.

Nem tagadta, hogy nem számolt a lehetséges kockázatokkal. Ellenben rámutatott: egy ilyen szituációban azt is mérlegelni kell, hogy melyik a kisebb kockázat, mindezeket figyelembe véve úgy érzi, hogy helyesen döntött.

Nem zárja ki Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, hogy fideszes vagy orosz provokáció áll azok mögött az információk mögött, amelyek alapján ő Orbán Viktor miniszterelnök állítólagos külföldi bankszámláiról beszélt. Az Atv.hu-nak adott interjúban Gyurcsány elismerte: nem ismeri a személyazonosságát annak a személynek, aki az állítólagos bankszámlakivonatokról tárgyalt, csak sejtik, hogy talán orosz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.