Az Együtt átragasztja a kormány óriásplakátjait

Szerintük csak az orosz titkosszolgálat számára volt ez minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációja.

MN
2017. 06. 10. 14:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országszerte átragasztja az Együtt a kormány óriásplakátjait – tájékoztatta Szigetvári Viktor választmányi elnök az MTI-t. Az Együtt politikusa maga is átragasztotta a legújabb hirdetést, a „minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációja” mellé ezt biggyesztve: „Az orosz titkosszolgálat számára”, amellett pedig egy másik, cirill betűs felirat áll: szpaszibo, azaz a köszönöm oroszul.

Sajtótájékoztatón magyarázta meg a feliratot, közölve: az orosz Yandex cég technológiai kódja révén orosz titkosszolgálatok is hozzájuthattak magyarok adatainak tömegeihez. Ismert: az V. és XIII. kerületi ügyészség viszont úgy ítélt, hogy a kormányzati kommunikációs oldal nem követett el bűncselekményt, mikor személyes adatokat is továbbított egy orosz szerverre. Azt hangsúlyozták, hogy ilyen mérőkód más internetes oldalakon is fut. Igaz, más lapok látogatásakor többnyire nem kell személyes adatokat megadni. A mérőkód létét a 444 egy olvasója vette észre áprilisban. Az eset kirobbanása után a kormány gyorsan törölte a kódot a konzultációs portálról.

A Yandex.Metrica vezetője, Viktor Tarnavszkij pedig azt nyilatkozta áprilisban a Mandinernek: jogilag nem számítanak orosz cégnek, Hollandiában vannak bejegyezve. „A saját felhasználási szabályaink szerint nem engedjük a személyes adatokról szóló információk elküldését” – jelentette ki. Az ukrán hatóságokat mindez nem nyugtatta meg, és májusban lecsaptak az Oroszországban erős kormányzati befolyás alatt álló Yandexre.

Szigetvári Viktor mindenesetre közölte: a következő napokban az Együtt aktivistái országszerte átragasztják majd a sikeres és erős európai országról szóló hirdetéseket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.