Az Index megnevezte a korrupciós ügyben érintett ügyészt

Az Index szerint Tilk Ferenc is tagja volt annak a társaságnak, akiket azzal gyanúsítanak, hogy pénzért cserébe bűnözőknek segítettek.

MN
2017. 06. 28. 16:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Index szerint ismert debreceni ügyész, Tilk Ferenc az egyik gyanúsítottja annak a társaságnak, amelynek tagjait őrizetbe vették. A portál tudni véli, hogy a társaság tagja a NAV egyik bűnügyi igazgatója, de köztük van Tilk volt felesége is. 

Korábban megírtuk, hogy tizennégy helyszínen tartott házkutatást és hat főt hallgatott ki gyanúsítottként egy korrupciós ügyben kedden a Központi Nyomozó Ügyészség – a kihallgatottak közül öt személyt aztán őrizetbe is vettek. A hatóság szerint a most lebuktatott csoport tagjai milliós kenőpénzek fejében szivárogtattak adatokat folyamatban levő büntetőeljárásokról gyanúsítottaknak, akik így elkerülhették a felelősségre vonást vagy enyhébb büntetést érhettek el az eljárás során.

Az Index információi szerint Tilk Ferenc ügyészként kábítószeres vonalon dolgozott a Debreceni Járási Ügyészségen, ebben a témában több fórumot is tartott. A portál úgy tudja, egyszer egy debreceni iskolában a dizájner drogokról és az azokat áruló bűnözői körökről beszélt. Az Index szerint ügyészként Tilk nyomozásokat is irányított.

A portál egy, az ügyésszel készült korábbi interjúból idézve azt írja, Tilk azért szeret ügyészként dolgozni, mert akkor az egész büntetőeljárásra is rálát, hiszen „minden eljárási szakban jelen van”. A portál felhívja figyelmet arra, hogy Tilk ezen kijelentése annak fényében különösen érdekes, hogy a gyanú szerint az ügyész éppen abból húzott hasznot, hogy folyamatban lévő ügyekben adott ki információkat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.