Az OTP építi a bankkártyás BKK-jegyautomatákat

Több mint 11 ezer olvasót helyez el az OTP, ezentúl elektronikus jegy vásárlásra is lesz lehetőség a BKK-nál.

MNO
2017. 06. 26. 15:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OTP építheti ki a Budapesti Közlekedési Központ bankkártya-elfogadó rendszerét – vette észre a Hvg.hu a Közbeszerzési Értesítőben. Ha kiépítik a rendszert, akkor nemcsak a hagyományos jegy vásárlására használhatjuk a bankkártyát, hanem e-ticketet is lehet majd venni. A bank összesen 11 592 olvasót helyez el a tömegközlekedési környezetben, ezzel lehetővé teszi, hogy a viteldíjat közvetlenül bankkártyával fizessék ki.

Ezenkívül száz terminált helyez üzembe a pénzintézet. 415 önkiszolgáló, valamint 600 mobil terminált pedig a BKK ad, az OTP feladata az lesz, hogy ezeket illessze be a közlekedési cég saját rendszerébe. A rendszert össze kell kötni a Bubival is. A BKK nettó 550 millió forintot fizet az OTP-nek a kiépítésért. Ezenkívül minden megvásárolt e-jegy árának 1,1-1,2 százaléka a pénzintézeté lesz, a bankkártyával vásárolt hagyományos jegyek ára után pedig az ár 0,47 százalékát kapja az OTP. A Hvg.hu megírta, aki arra kíváncsi, hogy mikor indulhat az e-jegyrendszer élesben is, az a tenderből nem fog választ kapni A BKK nemrég azt közölte, idén nyáron már elindítják a próbaüzemet, azt viszont nem árulták el, hogy a teljes rendszer mikorra áll fel. A jegyek és bérletek értékesítéséből tavaly 63,7 milliárd forint folyt be a BBK-nak, ami kétmilliárdos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.