Bezár egy kórházi osztály Szegeden is

Szakdolgozóhiány miatt szeptemberig szünetel az elfekvőként funkcionáló osztály működése.

MN
2017. 06. 28. 16:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június végén bezár a szegedi orvosi egyetemhez tartozó Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Geriátriai és Krónikus Osztályának férfirészlege – írja a Hvg.hu.

A 30-40 ágyas osztály működése szeptemberig fog szünetelni, addig csak a sürgősségiről vesznek át betegeket. A bezárás oka, hogy nincs elég szakdolgozó – ápoló és nővér – az osztályon. A portál úgy tudja, a bezárásról a napokban értesítették a klinikák dolgozóit.

A kvázi elfekvőként funkcionáló osztályon olyan betegeket ápoltak, akiket valamilyen okból nem tudott hazaadni a klinika, például mert otthoni ápolásuk megoldhatatlan lenne.

A Hvg.hu kereste az intézményt, egyelőre azonban nem erősítették meg értesülésüket.

Az elmúlt hetekben ez már a negyedik eset, hogy valamelyik kórházban munkaerőhiányra hivatkozva átmenetileg bezárnak egy osztályt. Múlt hét elején lezárták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház 3-as számú belgyógyászatát. A Hír TV információi szerint azért, mert a dolgozók tömegével mondtak fel. Ezzel szemben másnap a kórház közleményében azt állította, hogy szó sincs tömeges felmondásokról, csupán a tervezett karbantartások és felújítások miatt szünetel egyes kórtermek használata.

Néhány nappal később a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház megbízott igazgatója, Sinkó-Káli Róbert a Szoljon.hu-nak arról beszélt, hogy a nyári szabadságolások miatt a kórház belgyógyászati, krónikus és rehabilitációs osztályának működése részlegesen szünetelni fog. Ám később közleményben cáfolta az intézményvezető, hogy az orvoshiány miatt több kórházi osztály is részlegesen bezár a nyárra.

Lapunk írta meg elsőként, hogy súlyos orvoshiány miatt a Nyírő Gyula Kórház kénytelen a nyárra bezárni a belgyógyászati osztálya felét, az ellátáshoz a Honvédkórháztól kap segítséget az intézmény.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.