Bezárt kórházi osztályok: a főigazgató szerint nincs itt semmi látnivaló

A jászberényi intézmény vezetője szombaton mást mondott: nem lesz elég orvos a nyárra.

MN
2017. 06. 25. 12:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményben cáfolta a jászberényi kórház megbízott főigazgatója vasárnap, hogy az orvoshiány miatt több kórházi osztály is részlegesen bezár a nyárra. Sinkó-Káli Róbert szerint a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház folyamatosan eleget tesz feladatának: minden osztálya és szakrendelője működik, a betegeket fogadja és ellátja.

Korábban a főigazgató a Szoljon.hu-nak azt nyilatkozta, részlegesen szünetel majd az intézményben a belgyógyászati, a krónikus, illetve a rehabilitációs osztály, emellett pedig orvoshiánnyal is küzdenek.

A megbízott főigazgató közleményében azt írja, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház adományozó ünnepségén elmondott szavait „kiforgatták”, és „rémhírt generáltak”. Megjegyezte: az egészségügyi ellátás „rémhírekkel, valótlan állításokkal történő megzavarása elítélendő, nem a jobbítás irányába mutató, a betegek bizalmának megingatása egyben félelemkeltő”.

Sinkó-Káli Róbert nyilatkozatában a 2015 végén több mint egymilliárd forintos beruházás megvalósulását hangsúlyozta, azt is kiemelte, hogy azóta is több mint 200 millió forint értékben elnyert, gép-műszerbeszerzést érintő pályázati támogatások közbeszerzési eljárásai vannak folyamatban.

A hét elején lezárták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház 3-as számú belgyógyászatát. A Hír TV információi szerint azért, mert a dolgozók tömegével mondtak fel. Úgy tudni, hogy a felmondott nővérek és ápolók többsége a közelben, az újonnan megnyílt svéd bútoráruházban vállalt munkát, ott ugyanis korábbi fizetésük többszörösét keresik meg. Ezzel szemben másnap a kórház közleményében azt állította, hogy szó sincs tömeges felmondásokról, csupán a tervezett karbantartások és felújítások miatt szünetel egyes kórtermek használata. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár pedig a felújítás időzítését azzal indokolta, hogy nyáron csökken a betegforgalom, hiszen „a betegek egy része nyaralni van”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.