Blokkolták a ferihegyi pályát

Egy meghibásodott vagy megsérült magángép blokkolta a reptér jelenleg egyetlen használható felszállópályáját.

Zord Gábor László
2017. 06. 14. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy sugárhajtású üzleti repülőgép – egyes hírek szerint egy Cessna 750 – műszaki meghibásodást vagy sérülést szenvedett a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, és ezért blokkolta az egyetlen jelenleg használatos 31R-13L jelű fel- és leszállópályát.

A gép vontatásához nem állt rendelkezésre megfelelő eszköz – vélhetően típusspecifikus vontatóvilla –, ráadásul valamilyen üzemi folyadék is kifolyt belőle, így nem tudták eltávolítani. Mivel a repülőtér másik, 31L-13R pályája felújítás alatt áll, az esemény miatt a repülőtér sem indítani, sem fogadni nem tudta a járatokat. Egyes gépek Debrecenbe mentek kitérő leszállásra, mások az Flightradar24 repülőgép-követő honlap tanúsága szerint várakozásra kényszerültek a repülőtér közelében.

Információink szerint nem sokkal este hat óra után helyreállt a forgalom, felszabadult a pálya.

Nemcsak emiatt volt fennakadás szerdán a repülőtéren: a Bors információi szerint héjával ütközött egy Budapestre tartó utasszállító landolás közben. Hardy Mihály a lappal közölte,  az állat a kifutóra esett, és amíg eltakarították, addig nem szállhattak le gépek Ferihegyen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.