Cáfol és visszatámad a Jobbik a plakátpénzek ügyében

Az ellenzéki párt nyilvánosságra hozta, mennyit költöttek óriásplakátra. Ugyanezt követelik a Fidesztől.

MN
2017. 06. 16. 18:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Fidesz–KDNP politikusai és a kormány propagandasajtója orbitális hazugságokat állítanak a Jobbik óriásplakát-kampányáról” – írja közleményben az ellenzéki párt pártigazgatója, Szabó Gábor, valamint gazdasági igazgatója, Schön Péter, akik nyilatkozatukban cáfolják a híreszteléseket. 

Mindenekelőtt leszögezik, nem igaz, hogy az elmúlt hetek jobbikos kampánya 2,5 milliárd forintba került volna.

„Bizonyára a kormány a saját, közpénzmilliárdokat pazarló reklámkampányainak költségeiből indulnak ki, amelyeket magasan a piaci ár felett számláztatnak le a Fideszhez közel álló médiacégekkel”

– vélekedik Szabó és Schön, hozzátéve, a Jobbik a honlapján nyilvánosságra hozta, hogy mennyi plakáthelyet bérelt.

Áprilisban 27 359 917 forintot, májusban pedig 26 797 472 forintot költöttek a közterületi hirdetésekre, nem számítva a rongálás miatti költségeket, amit még nem összesítettek – ismerteti a közlemény.

Végül a Jobbik visszatámad: „A Fidesz–KDNP nem válaszol a sajtó kérdéseire arról, hogy a 2010-es és a 2014-es országgyűlési választási kampányban mennyi plakáthelyet és milyen összköltséggel béreltek. Attól tartanak, kiderül, milyen csalárd módon és eszközökkel, illetve honnan származó anyagi forrásokból nyerték meg a két legutóbbi országgyűlési választást” – írják, majd felszólítják a kormánypártokat, adjanak végre választ ezekre a kérdésekre.

Plakátkampány-szerződések és címlisták 

Sajtóinformációk szerint a Jobbik április–májusi plakátkampány-szerződései és címlistái mellett az MSZP-vel kötött üzleti megállapodást is elvitték az adóellenőrök a Mahir Cityposter Kft. irodáiban tartott csütörtöki helyszíni vizsgálódás után.

Puskár Anett, a Mahir tanácsadója a Magyar Nemzet kérdésére elmondta, több mint 20 tételt szállítottak el irodájukból, és elvitték ügyvédjük, Magyar György szerződését is. A lapunknak nyilatkozó Magyar György áll a vizsgálatok elébe: álláspontja szerint mindent szabályosan intéztek, a NAV-nak elég lett volna kérnie a dokumentumokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.