Csetényi: Hétszázmillió már nem változtat az életstílusomon

Úgy véli, őt arra használják, hogy rajta keresztül üssék Rogánt.

MN
2017. 06. 08. 8:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Engem kizárólag arra használnak, hogy rajtam keresztül üssék Rogán miniszter urat” – mondta a 168 Órának adott interjújában az állami kommunikációs tendereket sorra nyerő Csetényi Csaba. Hozzátette: mindez a politikai hatalmi harc része, ám nem tudja megmondani, pontosan kik ezek a politikai ellenfelek.

„Engem csak használnak, ezért fogalmaznak úgy, hogy Rogán szomszédja vagyok, és nem ő az én szomszédom” – jelentette ki. Mint mondta, sosem hitte, hogy a lakcímkártyája híresebb lesz, mint ő maga. Hozzátette: az életére nem kellene hatással lennie annak, ki lakik mellette.

Arra a kérdésre, véleménye szerint azért bukta-e a 25 milliárd forintos állami tendert, hogy Rogánba belerúgjanak politikai ellenfelei, Csetényi közölte: azért veszítették el a tendereket, mert a versenytársai jobb árat adtak. Emellett tagadta, hogy a kapott megbízásoknál szerepük lenne a személyes kapcsolatoknak, és azt állította, nem beszélnek ezekről Rogán Antallal. Visszautasította a hírt, mely szerint elszámolási viták merültek volna fel cégei és a Rogán vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda között.

Arra a felvetésre, hogy 2014 óta 23,7 milliárd forint állami megbízást nyert, kijelentette: ennek nagy része médiavásárlás, ami torzítja a bevételi számokat. „Az összeg 15 százaléka maradt nálunk, abból fizetünk minden költséget” – fűzte hozzá.

Az interjúban Csetényi azt is közölte:

Azzal kapcsolatban, hogy tavaly 700 millió forint osztalékot vett ki a cégéből, azt mondta: abban hisz, hogy ki kell venni a pénzt a társaságból, különben elköltik, és 700 millió az életstílusán már nem változtat. „Stabil az életem. A tavalyi is csak ugyanolyan év volt, mint a többi” – fogalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.