Dobolyi mégsem marad itthon: New Yorkba megy

A szocialisták korábbi EP képviselőjét férje, Veres János is elkísérheti. Az ENSZ-ben kap munkát.

MN
2017. 06. 16. 10:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A moldovai Kisinyov helyett New Yorkban kaphat megbízást Dobolyi Alexandra. Az Index információi szerint az MSZP korábbi EP képviselője a magyar ENSZ-nagykövet, Bogyay Katalin mellett fog dolgozni, és elkísérheti külföldre férje is, Veres János volt MSZP-s pénzügyminiszter.

Lapunk írta meg elsőként, hogy mégsem lesz moldovai nagykövet Dobolyi. Csütörtökön tartott ugyanis zárt ülést a parlament külügyi bizottsága, amelyen a testület a Moldovában és az Azerbajdzsánban működő missziók nagykövetjelöltjeit hallgatta meg.

A korábbi hírek szerint Dobolyit a moldovai posztra kérte fel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a bizottság ülésén megjelent képviselők azonban hiába várták a korábbi szocialista politikust. A nagyköveti beosztást végül egy karrierdiplomata kapta meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.