Döntöttek a lombikprogram támogatásáról?

Öt fontos ponton jöhet változás.

MN
2017. 06. 08. 12:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döntött a kormány a lombikprogram állami támogatásának kiterjesztéséről – értesült a Hvg.hu.

A portál felidézi: a támogatási rendszer átalakítását évek óta annak ellenére is csak ígérgeti a kormány, hogy saját számításai is azt igazolják, két-háromezerrel több gyerek születhetne évente, ha többen férnének hozzá a kezelésekhez.

A Hvg.hu információi szerint a döntés öt fontos ponton jelent változást:

Úgy tudják, az egészségügyi államtitkárság egyévnyi kifutást ad a változtatásoknak, vagyis addigra várja, hogy a hosszú várólisták megszűnjenek, és mindenki, aki szeretne, részt vehessen a támogatott lombikprogramban. A hatezer plusz támogatott ciklust ugyanakkor információik szerint kizárólag állami intézmények végezhetnék el, a magyarországi lombikkezelések hatvan százalékét végző Kaáli Intézet és egyéb magánintézmények nem kapnak a többletből – teszi hozzá a Hvg.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.