Ebédnek álcázott küldöttgyűlésen választották újra Farkas Flóriánt

Újabb öt éven át vezetheti a Lungo Dromot a botrányairól elhíresült politikus.

MN
2017. 06. 17. 13:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezajlott a Lungo Drom elnökválasztása Kisújszálláson, ahol a Hír TV szerint Farkas Flórián ebédnek álcázott titkos küldöttgyűlésen választatta magát újra. A Romnet korábban arról írt, a miniszterelnöki biztos a Kisújszállásra szervezett rendezvényre minden megyéből csak öt olyan szervezeti tagot hívott meg, akiket személyesen is megbízhatónak és hűségesnek tart, mert több olyan személy is indulni kívánna az elnöki pozícióért, aki a korábbi években élesen bírálta a roma szervezet elnökét és politikai tevékenységét.

Mint ismert, Farkas Flóriánhoz és a korábban általa vezetett Országos Roma Önkormányzathoz számos botrány kapcsolódik. A szervezetnél már legalább fél tucat nyomozás zajlik, egyebek közt hivatali vesztegetés, hűtlen kezelés, közokirat-hamisítás és költségvetési csalás gyanúja miatt is vizsgálódnak a hatóságok. Ennek ellenére május végén a nyilvánosság kizárásával és a meghirdetett időpontnál órákkal korábban állapodott meg Kövér László és Farkas Flórián a választási együttműködésről.

A Hír TV stábja a helyszínen próbálta kideríteni, hogy miről is lesz szó a gyűlésen, ám leginkább azt a választ kapták: ne zaklassák az embereket. A Hír TV szűkszavúnak sem mondható válaszokat tduott csak rögzíteni. Például ilyent:

– Miről lesz szó? – érdeklődött a televízió munkatársa.

– Én nem tudom, enni hívtak. Azt mondták, lesz jó pacalpörkölt, de hogy most krumplival lesz-e, vagy savanyúval, nem tudom. érzem a szagot

Farkas Flórián sem volt közlékenyebb hangulatban:

– Mi lesz itt Farkas úr? Milyen meghívókat küldött?

– Köszönöm szépen...

– Igaz, hogy azt mondta, hogy a törvények se zavarják a munkában?

– Minden jót kívánok önöknek, Isten áldja önöket – fogta rövidre a Farkas Flórián.

Az elnökválasztás után a cigány érdekképviseleti szervezet közölte: „A Lungo Drom a Fidesz stratégiai szövetségeseként, a magyarországi cigányság boldogulásához szükséges feltételek megteremtése elsődleges eszközének továbbra is a kormány társadalmi felzárkózás programjának folytatását tekinti. A kongresszus tagjai elkötelezettek a kormány bevándorláspolitikája mellett, álláspontjuk szerint külföldi munkaerő bevonása helyett a hazai cigányság képes helyt állni a magyar munkaerőpiacon. A Lungo Drom tagsága missziós programot indítva is részt kíván venni a cigányság felzárkózásának további előmozdításában.”

A Hír TV arra is emlékeztetett, hogy a tisztújításból kizárt küldöttek szerint Farkas Flórián fél a kritikusaitól és attól, hogy kihívója akadna a Lungo Drom elnöki posztjára. „Kimondottan a Ceaucescu-rendszerben, diktátorként működtette az ORÖ-t is, és a Lungo Dromot is. Egy személyben döntött mindenről. Sem pénzügyi, sem más jellegű döntésekbe soha nem vonta be a képviselőit, semmiféle tájékoztatást konkrétan nem kaptunk tőle” – állította Vajda László, az ORÖ tanácsnoka.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.