Egyre több helyen kell fizetni a strandolásért a Balatonnál

Látványosan fogynak a szabadstrandok a tó körül. Legutóbb Balatonföldvár tette fizetőssé a fürdőzést.

MN
2017. 06. 08. 7:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre fogynak a szabadstrandok a Balaton körül. Most épp Balatonföldváron lesz fizetős a fürdőzés: 800 forint lesz ugyanis a strand júliustól, a diákoknak és a nyugdíjasoknak pedig ennek a fele – írja a Hajózás.hu.

„Nem az adófizetők pénzéből, hanem más forrásból akarjuk fedezni a fenntartás és a működtetés költségeit. Idegenforgalmi adót sem szeretnénk emelni” – mondta a portálnak Holovits Huba polgármester.

A 3,5 hektáros strandon egy forró nyári napon 1500–2000 ember fürdőzött eddig. A helyiek és a nyaralótulajdonosok azonban aggódnak. Attól tartanak, hogy a vendégek egy része ezután olyan nyaralóhelyet választ, ahol ingyenes a strandolás, például Balatonboglárt vagy Zamárdit.

A Hajózás.hu összeállításából kiderül, hogy kevés olyan strand maradt a Balaton körül, ahol még ingyen lehet megmártózni a tóban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.