Együtt: Politikai okból rúgták ki a főépítészként dolgozó alelnököt

Berkecz a napokban tett feljelentést hűtlen kezelés miatt, most elküldték a szigetvári önkormányzattól.

MN
2017. 06. 14. 12:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Politikai okból mondta fel Szigetvár polgármestere Berkecz Balázs főépítészi megbízását Szigetváron – ezt állította szerdai sajtótájékoztatóján az Együtt alelnöke és Juhász Péter, a párt elnöke.

A két ellenzéki vezető szerint Vass Péter polgármester kedden személyesen mondta el a volt főépítésznek: nincs szakmai kifogása munkájával kapcsolatban, alapvetően a területfejlesztési pénzek második körének megérkezésébe fektetett politikai remény motiválta a felmondás ügyében.

A döntés összefügghet azzal, hogy Berkecz Balázs korrupciót sejt a területfejlesztési támogatások kiosztásában, és a napokban feljelentést tett költségvetési csalás, hűtlen kezelés, hanyag kezelés, valamint hivatali visszaélés bűncselekménye miatt.

Az Együtt közleményében kitér arra, hogy a szigetvári polgármestert elvileg az MSZP és a DK támogatásával választották meg, de ő köztudottan jó viszonyt ápol a Fidesszel is: „Vass Péter is nyert koncessziót a Fidesz trafikpályázatán, emellett 433 millió forint értékű földet szerzett meg a fideszesekre szabott állami földárveréseken. A polgármester korábban Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselőtől is biztatást kapott Berkecz Balázs leváltásához, valamint köztudottan jó viszonyt ápol Nagy Csaba fideszes megyei közgyűlési elnökkel” – olvasható a párt levelében.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.