Elhunyt papokat is aktívként tüntet fel a Győri Egyházmegye

Az interneten fellelhető adatbázisban 19 olyan atya neve szerepel, aki már nem él.

MN
2017. 06. 23. 11:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes névsorra bukkant a 24.hu a Győri Egyházmegye papjainak adatbázisát böngészve. Az interneten is fellelhető nyilvántartás szerint a névsor 12 százalékát elhunyt papok neve teszi ki, további 20 százalékuk nyugállományban van, vagy nem tartózkodik Magyarországon.

A Veres András püspök egyházmegyéjének papi adattárban 164 felszentelt személy neve szerepel. A lista az egyházmegyés papokat és a területén szolgálatot teljesítő szerzeteseket sorolja fel, de megtalálható benne 19 olyan atya neve, születési és szentelési adata is, aki már elhunyt. A fennmaradó 145 pap közül 31-en nyugállományban vannak, esetleg külföldön élnek vagy dolgoznak.

A portál a katolikusok szórványosan közzétett, de hivatalosan soha nem összesített adatai alapján már korábban felhívta a figyelmet arra, hogy a katolikus egyház súlyos létszámgondokkal küzd: tíz év alatt húsz százalékkal csökkent a papok száma.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.