Elmozdítaná Ádert a Jobbik

Nyílt alkotmánysértést követett el az Országgyűlés – mondta Vona Gábor.

MN
2017. 06. 29. 12:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megfosztási eljárást kezdeményez az államfővel szemben a Jobbik, ha Áder János aláírja a plakáttörvényt – mondta Vona Gábor pártelnök a Hír TV Egyenesen című műsorában.

A köztársasági elnök ebben az esetben akkor veszíti el a tisztségét, ha az országgyűlési képviselők kétharmada támogatja a kezdeményezést. Vona Gábor szerint több sebből is vérzik az az eljárás, ahogy a kormánytöbbség megszavazta a plakáttörvényt, ezért ha Áder János aláírja, akkor asszisztál egy alkotmánysértéshez, és így indokolt a megfosztási eljárás kezdeményezése.

„Még nem fordult elő a rendszerváltás óta, hogy egy köztársasági elnök sorsáról az Országgyűlés döntsön, de meg fogom tenni, mert nyílt alkotmánysértést követett el az Országgyűlés, illetve a fideszes többsége azzal, hogy egy kétharmados törvényt feles törvényként fogadtatott el. Ráadásul az a törvény, amelyet Áder János visszaküldött, már nem is az, átalakult egy hét alatt” – fogalmazott.

Fontos ugyanakkor, hogy már a megfosztási eljárás kezdeményezéséhez is szocialista aláírásokra lenne szükség, mivel a képviselők ötödének kellene szignóznia a beadványt. Még ha ez össze is jön, gyakorlatilag kizárható, hogy a honatyák kétharmada Áder ellen szavazzon a fideszes többségű parlamentben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.