Érettségi: kezdődnek a szóbeli vizsgák

A diákok először emelt szinten adnak számot tudásukról.

MTI
2017. 06. 08. 5:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint az emelt szintű szóbeliket június 8–15. között 181 helyszínen, 2809 tantárgyi bizottság előtt tartják, és 41 ezer vizsga lesz.

Az érettségizők emelt szinten 94-féle vizsgatárgyat választottak, amelyek mindegyikéből van szóbeli is. Az emelt szintű vizsgákat a húsz megyei, fővárosi kormányhivatal szervezi. Az OH által elkészíttetett szóbeli tételek a kormányhivatalok közreműködésével jutnak el a háromtagú tantárgyi bizottságokhoz. A tantárgyi bizottságok elnökét és tagjait a vizsgaszervező kormányhivatal bízza meg.

A vizsgázó teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja a vizsgatárgy leírásában, jogszabályban rögzített szempontok alapján, egyéni értékelőlapon külön-külön értékeli, majd az egyéni értékelések egyeztetése után közösen tesznek javaslatot az érettségi vizsgabizottságnak a diákok teljesítményének minősítésére.

A tantárgyi bizottság egyéni osztályozóívet állít ki minden érettségizőről, amelyet a vizsgaszervező kormányhivatal küld meg az illetékes érettségi vizsgabizottságnak.

A középszintű szóbeliket az emelt szintű vizsgák után, június 19-től 30-ig tartják az érettségit szervező középiskolákban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.